MEGOLDÁSOK KERESÉSE
2012: sötét kor vége / 2013: Új kor kezdete

MENÜ

Amikor minden a 2-es számon múlik

 

A  0, 2, 4, 6, 8, 10, 12, stb. számok olyan sorozatot alkotnak, ahol a szomszédos elemek különbsége  állandó. Ebben a példában 2. Ezt a sorozatot nevezzük számtani sorozatnak. Ábrázolását az xy koordináta rendszerben lineáris függvénynek.

Az 1, 2, 4, 8, 16, 32, stb. számok olyan sorozatot alkotnak a másodiktól kezdve, ahol bármelyik tag és az azt megelőző tag hányadosa állandó. Most is 2 az eredmény. A növekedés mértéke arányos a mennyiség nagyságával.  Az ilyen sorozatot nevezzük mértani sorozatnak.  Ábrázolását az xy koordináta rendszerben exponenciális függvénynek.

 

 1.ábra  Lineáris (kék) és exponenciális (piros) függvények

 

Látható, hogy a 2x exponenciális függvény amely azonos a bináris törzsfával, meredek emelkedése a folyamatos növekedést követeli meg. Álljon itt egy idézet a Növekedésre és Telítődésre a Wikipédiából:

 

„A természetben sok növekedési folyamat kezdetben exponenciális növekedéssel írható le. Ideális körülmények között (táplálékbőség, ragadozók hiánya) így növekszik sok populáció. Előbb-utóbb azonban eljön a telítődés ideje, amikor is a növekedés különböző okok miatt erősen lelassul; a természetben ilyen okok a terület eltartó képessége és a fajtársak vetélkedése. Ha ezt a becslések figyelmen kívül hagyják, akkor túlbecsülik a létszámot. Logisztikus függvénnyel és logisztikus egyenlettel a telítődést is figyelembe vevő becslések készíthetők. A telítődés folyamata a piramisjátékoknál is fontos szerephez jut.”

 

Ezzel az idézettel szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy aki nem veszi figyelembe a természet törvényeit a megoldásaiban, annak sorsa előre meg van pecsételve. A fejlett világ kormányai is a fenntartható folyamatos fejlődésről fecsegnek, miközben lassan már az óvodás is tudja hogy a Földön a véges rendszerekben ez nem lehetséges. A korlátokat már sokan látják. Sajnos, csak az nem látja (vagy nem vallja be) akinek látnia kellene.

 

A FRENTESZTIKUS Megoldásban számomra megnyugtató, hogy ezek a törvényszerűségek a figyelem központjába kerültek. Ha a bináris törzsben egy-egy pozíció értékben teljesül, ajándék pozíciót kap az eredeti pozició tulajdonosa, éppen a soron következő üres helyen. Amikor ez is teljesül értékben csak pontokat szerzett, utalvány ekkor már nem jár. Innét kezdve az ajándék poziciók mellett belép a cég profitvisszaosztó pozició foglalási rendszere. Ezek a poziciók a cég poziciói és értékbeni teljesülésük után, mivel az ezekben keletkező profitot nem kell kifizetni senkinek, újabb poziciókat foglalnak el de már hatványozottan, az exponenciális szabálynak megfelelően az éppen soron következő helyeken. Ezzel megoldotta az exponenciális növekedésből adódó zsákutcába vezető helyzetet, és elkerülhető, hogy a sor végén csatlakozók hoppon maradnak. Nekünk magyaroknak egyébként semmi okunk az aggodalomra, mert a belépő többi ország csak a mögöttünk található üres helyeket tudják elfoglalni. Véleményem szerint a rendszer a több 100 vagy 1000 milliárdos pozíciókat is feltöltheti és nem merül ki pénzügyileg. Ugyanis van még valami, amit a pénzügyi résznél fogok ismertetni.

 

VÉGES vagy VÉGTELEN?

 

Nézzük még meg a véges és végtelen fogamát. Álljon itt az idézet az Eötvös Lóránd Tudományegyetem matematikusaitól.

 

ELTE TTK Matematika Bsc Bp 2011: 

A végtelen fogalma a matematikában

"Egy halmazt végesnek nevezünk, ha elemeinek számát egy természetes számmal meg tudjuk adni. Ebből kiindulva egy halmaz végtelen, ha nem véges, tehát elemeinek számát nem lehet megadni egy természetes számmal.”

 

Álláspontom szerint a számítógépes bináris törzs adatbázis is halmaznak tekintendő és az elfoglalt helyek számát mindig lehet tudni. Jelenleg is és a jövőben is. Tehát a bináris törzs folyamatosan bővíthető korlátok nélkül, de végtelenné soha nem válik. Ezért a bináris jutalékot csak a mindenkori teljes mélységből kaphatjuk. 

 

A bináris törzs feltöltési szabálya

 

Az eddig ismert rendszerekben megszokott volt, hogy csak akkor kaptál jutalékot, ha magad alá legalább kettő, vagy több személyt beléptettél. Ezzel létrejött egy teljesen szabálytalan piramisnak nevezett valami (halmaz), amelynek különböző nagyságú ágai léteztek. Itt ebben a FRENTESZTIKUS rendszerben nem kötelező a belépés után újabb személyeket beléptetned, mert ez nem feltétel. Ha belépsz, nem fogod tudni, hogy ki van feletted a bináris fában, és azt sem fogod tudni, hogy ki fogja alattad a 2 helyet elfoglalni. A rendszer automatikusan és időrendi sorrendben egyenletesen töltődik fel. Természetesen itt is lehet újabb személyeket hozni, akik az ajánlói linkeddel csatlakoznak a rendszerhez. Ezért a cég ajánlói jutalékot fizet, nem is keveset (10-30% mértékben). Tehát érdemes döntened a munkavégzés mellett. Most pedig nézzük az ábrát, ahol látni lehet a sorszámok alapján, hogy egyet balra, egyet jobbra töltve egyenletesen helyezi el a bináris törzsben a belépőket. Amíg egy színt nem telítődött, addig újabb szintet nem kezd meg tölteni.

 

2.ábra: A binris törzs feltöltési sorrendje

 

Kérdés 1: Melyik számok alá kerülnek a soron következő 35, 36, 37 és 38-as számok?

A helyes választ itt találod: (19, 20, 21, 22)

Kérdés 2: Hányadik színt töltődik a 2.ábrán? A sárgával jelölt ÉN poziciót nem számolva, alatta az első szint van (1 és 2 poziciók), alatta a 2.szint (3-6 poziciók).

A helyes választ itt találod: (az ötödik szint)

Kérdés 3: Ha teljesen feltöltődik a 2.ábrán az alsó színt is, hány elfoglalt pozíció lesz a képen látható bináris fában?  (Az alsó szinten a poziciók száma nem teljes, de azokat is bele kell számolni!)

A helyes választ itt találod: (2+4+8+16+32= 62)

Ha a kérdésekre helyes választ adtál, megértetted a feltöltés szabályát.

 

Copyright©2012

 

 

Menü

Hírek

 • Kilakoltatási moratórium 2012.12.01
  2012-11-25 11:45:12

  Bővebben:   MNOnline

 • Nem hárítható át minden kockázat (bank-hitel)
  2012-11-24 22:13:48

  Bővebben: MNOnline

 • 112 000 család vár kilakoltatásra
  2012-11-16 14:44:09

  Bővebben: Index

 • Matolcsy: halomban állnak még a devizahitelek, bankreform kell
  2012-11-09 08:38:02

  "Mindenhol érzik már: a bankrendszer reformja nélkül nem kezelhetők a problémák" - írja Matolcsy György a legfrissebb Heti Válaszban megjelent könyvismertetőjében.

  Bővebben: Portfolio.hu

 • Egyéb

   

   

   Fenntartható-e a fejlődés?

  Amikor a többség IQ-ja rohamosan csökken...

   

  2012. október 26., péntek 05:00

  Kerülnék az eszközkezelőt

  "Bár megugrott az eszközkezelőnek felajánlott lakások száma, egyre több ügyfél panaszkodik arra, hogy a bankja nem az állami program keretein belül, hanem a piacon adna túl az ingatlanon. Míg az adósok az eszközkezelőnél megszabadulnának a hitelüktől, és bérlőként a lakásukban élhetnének tovább, a pénzintézeteknek kedvezőbb értékesítésnél maradhat a tartozásukból, ráadásul elveszítik az otthonukat."   Bővebben: MNOnline

   

  2011. augusztus 12., péntek

  RÓNA PÉTER:  Válasz a bankszövetség főtitkárának

  Ha a bankok úgy vélik, hogy nincs vaj a fejükön, akkor nem lehet kifogásuk egy vizsgálóbizottság felállítása ellen. 

  Teljes cikk:  MNOnline

   

  2011. augusztus 11., csütörtök

  Kovács Levente: A lakás- hitelekről demagógia és illúziók nélkül

  Sem az árfolyam-ingadozás extrém mértékét, sem a válság kitörését nem lehetett előre látni. 

  Teljes cikk:  MNOnline

   

   

   

  Elkerülhető-e a hamarosan várható összeomlás világunkban?


   

  A világnak már régen vége

  (csak még nem mondta be a Tv)

   

  "Vagy összeszeded magad, ...vagy megdöglesz!"


  Ha még, valaki kételkedne!

  Az államtitkár és a feltaláló


   

   

Asztali nézet